Guide: sådan sørger du for ikke at blive stresset

Vi kender dem alle sammen. De der lidt irriterende typer, fordi de altid kan holde hoved koldt og aldrig blive stressede lige gyldig situationen. Vi kunne dog også alle tænke os at være denne person, og helt kunne undgå stress. Her er derfor nogle råd og forskellige tips, der kan give dig bedre kontrol over stress.
Stress er i bund og grund at man bliver overvældet af livet. Der er for meget der sker og skal ske, til at man kan overskue og holde styr på det hele. Det kan være alt fra uddannelse til karriere, eller fra social livet til penge.
En måde der har vist sig at være effektiv mod stress er motion. Om det er løbetræning eller styrketræning gør ikke det store, det er mere princippet i det. Som den mest åbenlyse ting kommer man i form og bliver sund. En klar og frisk krop kan hjælpe til at blive mere klar og frisk psykisk. Den anden del, som mange måske ikke overvejer, er at meget træning kræver planlægning og at man holder styr på det. Dette kan hjælpe til hvordan man skal overskue og angribe andre opgaver, som ellers ville overvælde en.
Som man måske kan fornemme er sundhed en vigtig del af ikke at blive stresset. En sund kost, kan derfor også hjælpe. Udover også at hjælpe til at man kommer i form, kan det også hjælpe til hvordan man planlægger og for styr på de mange ting. Dette skyldes at de fleste ville lægge og følge en sund kostplan, for at holde sig til diæten. Dette kan altså give en nogle egenskaber og redskaber, som man kan bruge i andre situationer.
En anden mulighed er også at træne sin hjerne. For eksempel giver meditation ro i sindet, og kan give en overskud til at løse ellers overskuelige problemer. Man kan mediterer regelmæssigt, for at få mere ro i sindet og hjernen generelt. Man kan også vælge at bruge meditation som et redskab til at skaffe sig af, med ellers kommende stress. Hvis man for eksempel lige har fået en masse opgaver kastet i hoved, og man ikke kan overskue det, kan man prøve at meditere og få styr på sine tanker og ideer.
En sidste metode er yoga. Det lyder lidt mærkeligt, men yoga er faktisk en form for blanding af træning og meditation. I yoga er der nemlig både fokus på at styrke både krop og sind. Det kan derfor være en god ide at begynde at dyrke yoga regelmæssigt, da det vil kunne give en meget mere overskud.
Hvad end du beslutter dig for at prøve, så vil det altid være en god ide at overveje om det er noget for dig. For det kan have den modsatte effekt. Hvis man ikke er en for træning, kan det have den modsatte effekt at tvinge en selv til det, da det også kan virke som en overskuelig opgave.