Ærtesuppe med kammuslinger

4 pers.

Ingredienser

300 g friskbælgede ærter (eller ærter fra frost)
2 dl god hønsefond
2½ dl piskefløde
Maldon salt, friskkværnet hvid peber
lidt persille, finthakket
Desuden:
8 store kammuslinger
solsikkeolie
Maldon salt, friskkværnet peber
rugbrød, ristet i lidt smør og skåret i mindre stykker

Fremgangsmåde

Kog ærterne op i fonden og blend så, til suppen er ensartet. Hæld den gennem en sigte, hæld suppen tilbage i gryden og sæt på varmen igen. Hæld fløde i og lad det småkoge lige så stille. Smag suppen godt til med salt og friskkværnet hvid peber.
Varm en grillpande godt op og pensl den med lidt olie. Læg kammuslingerne på og giv dem 1 minut på hver side, IKKE mere! Det er vigtigt, for ellers bliver de seje og meget kedelige. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Fordel suppen i glas eller små skåle og server med de grillede kammuslinger og små stykker ristet rugbrød.